Nieuws

independer

We krijgen wel eens vragen over de vergoeding van EHBO-cursussen vanuit de zorgverzekering. Het is dan onduidelijk of het voordelig is om een aanvullende verzekering hiervoor af te sluiten.

Om duidelijkheid te scheppen hierover, heeft Independer op haar website een vergoedingspagina gemaakt. Je krijgt hier informatie over de verschillende soorten EHBO cursussen en in welke gevallen de kosten hiervan (gedeeltelijk) worden vergoed vanuit een aanvullende verzekering.

Naar Independer

AED

Vanaf 15 juni mogen er weer reanimatiecursussen worden gegeven. Ook de EHBO vereniging Beusichem Zoelmond start de AED en reanimatie cursusavonden weer op.

Als Reanimatiepartner van de Hartstichting volgen wij hierbij het trainingsprotocol en de adviezen die de Nederlandse Reanimatieraad (NRR) met een aantal andere organisaties heeft opgesteld.

Vanwege de corone crisis gelden voor reanimatie momenteel aangepaste richtlijnen. Zo wordt er geadviseerd geen mond-op-mond beademing te geven bij volwassenen, en voor het vaststellen van wel/geen ademhaling wordt alleen het ‘Kijken’ geadviseerd en vervalt het ‘Luisteren’ naar een ademhaling of ‘Voelen’ van een ademhaling.

hiking

Afgelopen zomervakantie heb ik zelf moeten reanimeren. Dit  keer niet bij een reanimatiepop maar voor het eerst bij een echt mens. Met man en dochter naast me i.p.v. mede-cursisten. Best heftig, maar gelukkig heeft de man het gered.

AED

Binnenkort organiseert de EHBO vereniging Beusichem-Zoelmond weer AED en reanimatie cursusavonden in het Dorpshuis van Asch.
Er is geen voorkennis noodzakelijk. Je leert reanimeren en omgaan met een AED-apparaat. Na het goed doorlopen van deze cursus kun je burgerhulpverlener worden en levens redden.

huldiging

Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van 11 september van de E.H.B.O. Vereniging Beusichem-Zoelmond zijn er twee leden gehuldigd voor hun trouwe lidmaatschap. Hanny Baauw-Knobbout uit Ravenswaaij voor 35 jaar en Dirk van Kuijk voor 25 jaar lidmaatschap.
De beide jubilarissen zijn in de bloemetjes gezet door Corry Reumer.